Voorbeelden referentie

Als startpunt gebruik ik altijd een referentiefoto voor een kunstwerk in opdracht. Met deze foto’s kunnen we samen bespreken wat er op het schilderij moet komen en welke persoonlijke elementen zeker terug moeten komen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van referentie foto's en het uiteindelijke werk.

Portretten

Voor een portret referentie in opdracht zijn er een aantal punten belangrijk voor een zo mooi mogelijk resultaat van het kunstwerk:

  • Karakteristieke kenmerken: Het is belangrijk dat alle belangrijke kenmerken van iemand goed te zien zijn. De vorm van de ogen, een herkenbaar sproetje of leuk rimpeltje maakt iemand uniek. 
  • Lichtval: Door schaduwvlakken op het gezicht kan de vorm van een gezicht soms anders overkomen dan deze er in het echt uitziet. 

Door een aantal verschillende afbeeldingen mee te nemen kunnen we tijdens het kennismakingsgesprek samen kijken naar wat een geschikte referentie foto is om een zo karakteristiek en passend mogelijk portret te krijgen.

F.A.Q.

Heb je geen referentie foto? Laat het vooraf even weten zodat we in de Studio tijdens het kennismakingsgesprek een foto kunnen maken. 

  • Geen foto met iedereen samen? Geen probleem! Ik kan gemakkelijk een aantal verschillende foto's samenvoegen tot een compositie. 
  • Zwart wit foto? Fijn! Door de kleur techniek die ik gebruik kijk ik niet naar specifieke kleuren, maar vooral naar lichte en donkere tinten. Een foto die in zwart wit mooi uitkomt zal daarom ook heel mooi vertalen naar deze kleurrijke stijl. Een groot voordeel als je dus een oude zwart wit foto van vroeger een modern tintje wilt geven! Zijn er specifieke kleuren kenmerken zoals haar of oogkleur die je graag in de juiste kleur terug wilt zien? Laat het dan even weten. 

Voorbeelden

Referentiefoto Kunstwerk 
 Kunst in opdracht (referentiefoto) Kuns in opdracht (portret)
Portret in opdracht (referentiefoto) Kunst in opdracht (portret)
Kunst in opdracht (referentiefoto) Kunst in opdracht Portret

Contactformulier