Nieuwe collectie: Out of the Ordinary

Nieuwe collectie: Out of the Ordinary

Geïnspireerd door de meest zeldzame bloemen ter wereld is een zestal uniek kunstwerken tot stand gekomen van buitengewone bijzonderlingen. De collectie bestaat uit posters, een ansichtkaarten set en wood prints. De bloemen hebben ieder hun unieke eigenschappen en verhaal. 

Chocolate Cosmos

De Chocolate Cosmos heeft zijn plaats verdiend op de lijst van zeldzame bloemen van de wereld omdat hij al jaren in het wild is uitgestorven. Als een van de mooiste zeldzame bloemen ter wereld, heeft de Chocolate Cosmos een rijke roodbruine kleur en verspreidt hij een rijke chocoladegeur wanneer hij bloeit, vandaar de naam. Hij wordt ongeveer 40 tot 70 centimeter hoog.

Deze rode bloem komt oorspronkelijk uit Mexico, maar zoals eerder vermeld, komen ze niet meer in het wild voor. De prachtige bloem produceert geen zaden en moet worden opgekweekt met behulp van weefselkweek of worteldeling. Technisch gezien overleven vandaag alleen klonen van de originele bloem.

Chocolate Cosmos Art Print

Chocolate Cosmos Art Print 30cm x 40cm

Chocolate Cosmos Wood Print

 

Flame Lily

Hoewel de Flame lelie, ook wel bekend als de Fire lelie, niet zo'n zeldzame bloem is, wordt ze in sommige landen snel bedreigd. De Vuurlelie is een opvallende trompetvormige bloem met rode en oranjegele bloemblaadjes, waardoor het op vlammen lijken.

Deze bloemen komen oorspronkelijk uit Azië en tropische delen van Afrika. Ze zijn nu zeldzaam in Sri Lanka en bijna uitgestorven in Odisha, waardoor het een zeer zeldzame bloem is in India. Het wordt ook beschouwd als een invasieve soort in landen als Australië, de Cook Eilanden en Frans-Polynesië.

Flame Lily

Flame Lily Art Print 30cm x 40cm

Flame Lily Wood Print

Gold of Kinabalu

De Rothschild's Pantoffelorchidee wordt beschouwd als een van de zeldzaamste bloemen ter wereld Hij is erg moeilijk te vinden, aangezien hij niet alleen groeit op een hoogte van meer dan 500 meter, maar ook 15 jaar nodig heeft om te bloeien. De bloem is zo zeldzaam dat het nu duizenden dollars waard is op de zwarte markt.

De Rothschild's Slipper Orchidee is een van de vijf soorten Slipper Orchideeën (de naam komt van de onderlip van de bloem die op een pantoffel lijkt), wat weer een subcategorie is van de orchideeënfamilie. Het heeft lange gele en zwarte of roodachtig gestreepte bloemblaadjes. Wat de Rothschild's Slipper Orchid tot een unieke bloem binnen de orchideeënfamilie maakt, is dat twee dunne bloemblaadjes horizontaal vanuit het midden groeien.

Inheems op het eiland Borneo in Maleisië, kan de Rothschild's Slipper Orchid alleen groeien in de regenwouden van Mount Kinabalu. De bloem groeit tussen hoogten van 500 en 1200 meter boven zeeniveau. Je kunt deze bloemen zien in een omheind gebied van het Kinabalu National Park in april en mei, het bloeiseizoen.

Gold of Kinabalu

Gold of Kinabalu Art Print 30cm x 40cm

Gold of Kinabalu Wood Print

Gibraltar Campion

Deze zeldzame en mooie bloem komt alleen voor in Gibraltar. Men dacht dat hij in het wild was uitgestorven. Deze prachtige bloemen werden echter gevonden in het Upper Rock Nature Preserve van de British Overseas Territory in 1994. Sindsdien worden de Campions kunstmatig gekweekt in de Almeda Gibraltar Botanic Gardens en in de Royal Botanic Gardens van Londen.

Gibraltar Campion

Gibraltar Campion Art Print 30cm x 40cm

Gibraltar Campion Wood Print

Middlemist's Red

De Middlemist Red is een van de zeldzaamste en mooiste bloemen ter wereld; zo erg zelfs dat er vandaag nog maar twee van bestaan. De bloem werd blijkbaar uitgeroeid in zijn geboorteland China enige tijd nadat hij naar het Verenigd Koninkrijk was gebracht. Hoewel er geen concrete verklaring is waarom de plant in het wild is uitgestorven, wordt aangenomen dat overkweek mogelijk een sleutelrol heeft gespeeld.

De Middlemist Red is een prachtige bloem die op een roos lijkt en knalroze is (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden). Hoewel het op een roos lijkt, is het rood van de Middlemist eigenlijk een soort Camellia-bloem. Oorspronkelijk afkomstig uit China, werd het in 1804 naar Londen gebracht. Het is nu uitgestorven in China en er groeien slechts twee bekende overgebleven Middlemist Red-bloemen in gevangenschap - een in een botanische tuin in Nieuw-Zeeland en de andere in een kas in Engeland.

Middlemist's Red

Middlemist's Red Art Print 30cm x 40cm

Middlemist's Red Wood Print

Corpse Flower

De Corpse Flower staat bekend als een van de zeldzaamste bloemen ter wereld omdat hij maar eens in de paar decennia bloeit. Omdat hij tot 3,6 meter hoog kan worden, staat hij ook wel bekend als een van de grootste bloemen ter wereld. Deze bloem heeft geen wortels, bladeren of zelfs maar een stengel. Bovendien lijkt het maar één bloemblad te hebben, dat groen is aan de buitenkant en bordeauxrood aan de binnenkant en kegelvormig is. Wanneer de bloem in bloei staat, verspreidt hij een vieze geur, vergelijkbaar met die van rottend vlees of rot vlees, om vliegen en aaskevers aan te trekken.

Corpse Flower

Corpse Flower Art Print 30cm x 40cm

Corpse Flower Wood Print

 

 

Meer weten over wood prints? Lees deze blog.

 

 

Terug naar blog