Over Studio Carper

Onder de naam Studio Carper, maakt Carlijn Cuijpers authentieke en kleurrijke digitale schilderijen. In een kort interview leren we hoe Studio Carper is ontstaan, de plannen voor de toekomst en grootste inspiratiebron. 

Studio Carper aan het werk

Hoe is Studio Carper ontstaan?

'Sinds ik heel jong was heb ik eigenlijk altijd wel een manier gezocht om mijn creativiteit te uiten. Toen we tijdens de Corona pandemie thuis moesten gaan werken en minder afleiding hadden van andere dingen in het leven, besefte ik dat ik heel graag meer wilde doen met mijn passie. In 2020 heb ik dan eindelijk de stap durven maken om van mijn passie mijn werk te maken en ben ik mijn eigen art prints gaan verkopen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot mijn fulltime baan met 12 verkooppunten. Ik ben super trots en dankbaar dat ik dit mag doen en ik doe nog steeds bij iedere verkoop een dansje. Het is echt een eer dan iets wat ik gemaakt heb bij iemand in huis mag komen te hangen.' 

Hoe maak je je ontwerpen?

Digitale en traditionele kunst worden samengebracht door te tekenen op een tablet met digitale middelen, geïnspireerd op traditionele methoden. 'Vroeger heb ik altijd veel getekend en geschilderd en later heb ik de digitale wereld ontdekt. Wat ik daar zo leuk aan vind is dat het zo'n groot onontdekt speelveld is. Ik vind het heerlijk om te spelen met de combinatie van digitaal en traditionele media om zo tot iets compleet nieuws te komen. In de toekomst zal ik mezelf dan ook blijven uitdagen tot nieuwe concepten en blijven spelen met het contrast tussen digitaal en traditionele media.”

Studio Carper work in progress

Wat inspireert je? 

"Dieren en planten zijn voor mij een oneindige bron van inspiratie. De natuur geeft mij een eerlijk, kalmerend en tegelijkertijd krachtig gevoel. Met mijn ontwerpen wil ik een plekje creëren om even in dit gevoel te duiken."

"De natuur geeft mij een eerlijk, kalmerend en tegelijkertijd krachtig gevoel. Met mijn ontwerpen wil ik een plekje creëren om even in dit gevoel te duiken."

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

"Ik wil nog meer mensen blij maken met mijn werk. Om dat te bereiken ben ik altijd op zoek naar nieuwe plekken om mijn werk te laten zien, zoals winkels en andere plekken waar mensen samenkomen zoals restaurants. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten zien hoe mooi de natuur om ons heen is. Er zo voor zorgen dat wij allemaal vaker waarderen en genieten van wat er al om ons heen is. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we daar nog lang van kunnen blijven genieten." 

Benieuwd naar het proces en een kijkje achter de schermen? Check ook instagram: https://www.instagram.com/studio.carper/

Contactformulier